Gespot: Mercedes-AMG A 35 van de politie

Ze gaan rond met de boodschap dat dit de radarauto's zijn. Is dat ook zo?

Mercedes-AMG A 35 van de politie bij de dealer
Camera achter voorruit in Mercedes-AMG A 35 van de politie
Mercedes-AMG A 35 van de politie bij de dealer
Camera achter voorruit in Mercedes-AMG A 35 van de politie

Een mooie spot bij een dealer in Nederland; twee Mercedes-AMG A 35’s gebroederlijk naast elkaar. De kleine krachtpatsers met 306 pk en 400 Nm zijn al bijzonder genoeg, maar wat er achter de ruit hangt, maakt deze twee hete hatchbacks nog net wat bijzonderder. Deze twee Mercedes-AMG’s met een vanafprijs van 66.000 euro zijn namelijk eigendom van de politie. En volgens de verhalen die met de foto’s meegestuurd worden, is er meer aan de hand dan een toffe toevoeging aan het wagenpark van de lange arm.

De foto’s van de Mercedes-AMG A 35 gaan als een lopend vuurtje over Whatsapp. Inmiddels is het verhaal zo ontwikkeld dat het hier zou gaan om de beruchte radarauto’s, het nieuwste wapenfeit tegen hardrijders. Een bron bevestigt aan TopGear dat de twee Mercedes-AMG A 35’s inderdaad van de politie zijn, maar kan niet veel meer zeggen. Dat het radarauto’s zijn, lijkt ons iets vergezocht. Kijk maar even naar de onderstaande foto van de politie in Zeeland (van een andere auto).

Foto('s): Team Verkeer Zeeland-West-Brabant

Het kastje achter de voorruit heeft veel weg van de videocamera’s die je in onopvallende politieauto’s ziet, bijvoorbeeld bij Wegmisbruikers. Je ziet ze zo hier en daar voorbij komen op Twitter, bijvoorbeeld. Waarschijnlijk gaat het hier gewoon om twee onopvallende auto’s van de verkeerspolitie, die hardrijders en mensen die niet-handsfree bellen aan de kant zetten en op de bon slingeren. De twee AMG’s zijn deze maand een jaar oud en stonden waarschijnlijk bij de dealer voor een beurtje.

Even van het gas gaan als je een van deze AMG’s tegenkomt, kan in ieder geval geen kwaad. In elk geval zijn er minimaal twee agenten die elke dag met veel schik naar hun werk gaan.

Reacties
 1. Vinnievidivici zegt op 5 september 2020 om 22:45:

  Als je via ovi rdw.nl kentekencheck doet en er staat 0 eigenaren ist politie, check maar es met een herkenbare politie voertuig kenteken

 2. Arthur zegt op 3 september 2020 om 20:07:

  Heel goed bedacht met onopvallende zakelijke auto’s te komen zal nu wel oppassen voor grijze of zwarte auto’s

  • Ron zegt op 6 september 2020 om 14:21:

   Er rijd in NH ook een champagne kleurige amg van de politie rond dus iedereen is gewaarschuwd

 3. Marco zegt op 3 september 2020 om 20:07:

  Heel goed bedacht met onopvallende zakelijke auto’s te komen zal nu wel oppassen voor grijze of zwarte auto’s

Geef een antwoord

(verplicht)

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken