Tot een paar jaar geleden konden we elke auto van 200 meter afstand direct herkennen: er waren toen nog een stuk minder automerken en de ontwerpen waren minder heftig dan nu. Een witte Volvo V70 herkende je (in de binnenspiegel) al van veel verder, maar dat had een andere reden. Tegenwoordig gebeurt het steeds vaker dat we iets niet direct herkennen. Misschien is het de leeftijd, maar we maken van een nood een deugd met onze nieuwe vaste wekelijkse rubriek: de raadplaat.

Zie jij in één oogopslag welke auto hierboven rijdt? We hebben voor het gemak even het logo weggehaald en het kenteken. Het is een compacte crossover die z’n pijlen vrij duidelijk richt op bestseller Tesla Model Y. Z’n prijs ligt net wat lager, de opzet en prestaties van de verschillende uitvoeringen zijn vergelijkbaar. En ja, deze elektrische SUV komt inderdaad uit China.

Het is inderdaad de Xpeng G6. Volgens het Chinese merk hebben ze de ‘elektrische marktleiders in het vizier’. De prijzen beginnen bij 42.990 euro en lopen via 47.990 euro voor de Long Range op tot 51.990 euro. We mochten al een stukje rijden in de Xpeng G6 (review) en concludeerden dat ie op sommige vlakken wel, maar op veel toch niet onderdoet voor de Tesla.

Hoe verkoopt de Xpeng G6 in Nederland?

Het succes van de Tesla Model Y kan ie in ieder geval nog niet evenaren. De afgelopen jaren verkocht Tesla in Nederland meer dan 30.000 exemplaren van de Model Y. De Xpeng G6 is sinds mei van dit jaar te krijgen en tot nu toe zijn er 109 op Nederlands kenteken gezet. Daarvan zijn er nog 25 ‘blanco’, dus die staan waarschijnlijk bij de dealer te wachten op een baasje. Gaan dat er nog meer worden?

Reacties

  • Anton heeft op 11 september 2024 geschreven:

    Auto voor landverraders

    Reageer
  • Marc heeft op 11 september 2024 geschreven:

    En waar denken jullie dat VW,BMW,MERCEDES die chinese rommel halen???????

    Reageer
  • Marc heeft op 11 september 2024 geschreven:

    En waar denken jullie dat VW,BMW,MERCEDES die chinese rommel halen denken jullie???????

    • Herman heeft op 11 september 2024 geschreven:

      Ik heb altijd geleerd dat geen domme vragen zijn, maar deze komt dicht in de buurt. Ten eerste: wat bedoel je precies? Waar deze merken hun auto’s bouwen? Alle VW EV’s komen uit Duitsland. Of bedoel je dat deze merken de rommel van Xpeng kopen om zelf te verkopen? Nou, dat dacht ik niet. Alle Westerse merken bouwen simpelweg veel betere auto’s dan de Chinezen. En dat zonder spyware, zonder ongelimiteerde subsidies van de Chinese overheid en zonder IP-diefstal. Dus Marc, verklaar waarom je een Caps-Lock haperde en waarom je 7 vraagtekens nodig had voor een vraag die onbegrijpelijk is.

      • Marc heeft op 11 september 2024 geschreven:

        Je moet eens googelen wat vw met xpeng heeft

        • Willie heeft op 11 september 2024 geschreven:

          Een ID4 is lichtjaren beter dan die Xpeng geval dus ze hebben er in ieder geval geen concurrent aan.

          Reageer
        • Marc heeft op 11 september 2024 geschreven:

          Dus die kopen de rommel van xpeng

          Reageer
        • @Marc heeft op 11 september 2024 geschreven:

          Goh, ze hebben een samenwerking voor auto’s in China. Hoe is dat relevant voor jouw contextloze vraag hierboven? Ik snap de reactie van Herman wel.

          • Marc heeft op 11 september 2024 geschreven:

            ok

          Reageer
        Reageer
      Reageer
    Reageer
  • DTF heeft op 11 september 2024 geschreven:

    8 promo foto’s van de fabrikant en ergens onderaan het artikel nog de spot op de snelweg. De insteek is wel weer duidelijk.

    Hebben jullie de “stop de Oeigoeren in een concentratiekamp”-sticker ook geblurred of was heeft de eigenaar van deze auto die optie niet aangevinkt?

    #DurfTeVragen

    Reageer
  • Henri heeft op 11 september 2024 geschreven:

    Misschien dat ze bij het Russische consulaat en de Chinese ambassade deze spionage bakken willen hebben. Wij Nederlanders willen ze niet.

    Reageer
  • Mislukte poging heeft op 11 september 2024 geschreven:

    Door de titel doen ze een poging om dit misbaksel een soort van alternatief voor een Tesla Y te maken. Gelukkig weten we wel beter en negeren we die Chinese rommel gewoon.

    Reageer
  • Ping pang pong heeft op 11 september 2024 geschreven:

    Dit is vast de zoveelste k*t chinees die niemand wil hebben maar die Topgear toch blijft promoten. STOP ER MEE!!!

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)