Je kunt in een hoekje zitten mokken dat de Cybertruck er nog steeds niet is, maar je kunt er ook iets aan gaan doen. Blijkbaar was het Chinese Xpeng het wachten ook zat, en komt nu met een eigen voertuig dat verdacht veel op de futuristische Tesla lijkt. Al is dit officieel een busje, en geen pick-up. Ook krijgt de Chinese versie zes wielen een een hybride aandrijflijn.

Je kijkt naar de Xpeng Land Aircraft Carrier. Officieel is het een product van Xpeng AeroHT, een losse tak van het Chinese automerk die zich bezighoudt met luchtvaart. Volgens het merk put het voertuig inspiratie uit maandlandingsvoertuigen en heeft het ‘cyber-mechanische esthetiek‘. Gevalletje ‘je mag m’n huiswerk kopiëren maar zorg dat het niet opvalt’.

Achterin de Xpeng zit een soort levensgrote drone met zes propellers waar twee personen in kunnen vliegen. Daarnaast kunnen er ook nog eens vier tot vijf mensen in de auto zitten. De drone is volledig elektrisch en als hij achterin de Land Aircraft Carrier zit, dan wordt hij opgeladen door de benzinemotor van de auto.

Ook een vliegende auto

Of de Xpeng Land Aircraft Carrier echt in productie gaat, valt nog te bezien. Het merk onthulde tijdens dezelfde presentatie ook de eVTOL Flying Car. Dit is een elektrische auto waar drie armen met wieken uit het dak verschijnen, waardoor de auto kan opstijgen. Handig in de file. Ook van deze vliegende auto zijn nog een productieplannen bekend.

Reacties

 • Fck China heeft op 26 oktober 2023 geschreven:

  Als deze troep ooit echt gemaakt wordt dan zal het wel ingezet worden bij de invasie van Taiwan of om de concentratiekampen vol Oeigoeren te bewaken.

  • Michael heeft op 26 oktober 2023 geschreven:

   china… samen met rusland het enige land in de vn veiligheidsraad dat tegen het veroordelen van het slachten van bejaarden en kinderen door hamas stemde…. wat een walgelijk land!!’!

   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)