Je hoeft geen marketing gestudeerd te hebben om te weten dat het een domme zet zou zijn van Coca-Cola om ineens de naam te veranderen in Nice Good Cola Yes. Zo’n sterke merknaam, daar blijf je van af. Automerken weten dit ook en misbruiken daardoor nog weleens een sterke merknaam. Denk aan de Ford Capri, wat nu een crossover is. Of de Mitsubishi Eclipse, wat nu een crossover is. In Wolfsburg doen ze dit andersom en laten ze met de Volkswagen Tayron juist een sterke modelnaam varen.

Binnenkort onthult Volkswagen de nieuwe Tayron. Het nieuwe model wordt de opvolger van de Tiguan Allspace, want de langere versie van de Tiguan is met zeven zitplaatsen. De naamwisseling vinden we wat vreemd, want de Tiguan is het bestverkochte model van Volkswagen wereldwijd. We gaan er maar vanuit dat de keuze gemaakt is door mensen die meer verstand hebben van marketing dan wij. Verwarrend is dat de Tayron in China al bestaat, maar dat dat een ander model is dan we hier krijgen.

Wat is er al bekend over de Volkswagen Tayron?

Officieel is er nog weinig bekend over het nieuwe model van Volkswagen, maar in teaserbeelden wordt het duidelijk dat de auto veel wegheeft van de Tiguan. Leuk detail: de Tiguan heeft nog geen lichtgevend logo op de achterkant, maar de Tayron krijgt dit wel. De grotere Touareg was de eerste Volkswagen met een verlichte badge op de achterkant. Je gaat in de toekomst ook steeds meer verlichte logo’s op de voorkant zien.

Dit is de Tayron L voor de Chinese markt

Hoogstwaarschijnlijk zal de Europese Volkswagen Tayron veel weghebben van de Chinese Tayron L. Het zal geen identieke kopie zijn, want als je kijkt naar het onderstaande beeld uit de teaser, dan zie je dat het R-logo in de bovenste zwarte lijst zit. Bij de Chinese Tayron L zit het R-logo op de bumper. De neus voor Europa lijkt waarschijnlijk meer op die van de Tiguan.

Wanneer komt de Volkswagen Tayron?

Je hoeft niet heel lang meer te wachten: op 10 oktober 2024 onthult Volkswagen de nieuwe Tayron. Wanneer de nieuwe SUV in de showrooms staat, is nog niet bekend. Over de aandrijflijn zegt Volkswagen niets, maar aangezien het waarschijnlijk een verlengde Tiguan is, zal het geen volledige elektrische SUV zijn maar een plug-in hybride.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)