In mei van dit jaar staat de introductie van gefacelifte Volkswagen Touareg gepland. De huidige Touareg is niet leverbaar in Nederland, maar de vernieuwde versie komt wel weer naar hier. Voordat de facelift-Touareg wordt onthuld, wil Volkswagen dat we naar hem kijken in de prachtige omgeving van Zweeds Lapland.

Uit de sneeuwfoto’s maken we op dat de Touareg een nieuwe voor- en achterbumper krijgt. Ook de led-verlichting is nieuw. En sinds januari van dit jaar is het toegestaan om een lichtgevend logo te monteren. De Touareg is het eerste model met een verlicht VW-logo, maar er zullen er meer volgen. Verwacht trouwens ook nog een doorlopende rode ledstrip onder de camouflage.

De motorisering van de Volkswagen Touareg facelift

Klanten kunnen kiezen uit vijf verschillende motoren voor de SUV. Er is een V6-benzine, twee V6-diesels en twee PHEV’s. Details over deze motoren zijn schaars op dit moment, maar een van de plug-in hybrides zal de sterkste Touareg zijn. Deze variant heet wederom de Touareg R eHybrid. De hybride R moet 462 pk en 700 Nm gaan produceren. Dat moet genoeg zijn.

Het scherm in het midden van het dashboard meet nog altijd 15-inch. Er zijn wel andere aanpassingen aan de cabine. Zo wordt ons verteld dat de hele cockpit ‘in veel details is verbeterd’. Voorbeelden daarvan zijn de kwaliteit van het materiaal, zachter schuim op bepaalde raakpunten en nieuwe dubbele stiksels. Hoe dan ook, wat blijft dat noorderlicht toch geweldig om te zien, niet waar?

Reacties

 • Rex heeft op 15 februari 2023 geschreven:

  Verschrikkelijk dit
  Wat voegt dat in vredesnaam toe.
  Al die extra lampen voor en achter het wordt er niet veiliger van.
  Waarom toch niet gewoon twee lampen voor en twee lampen achter. Dat is voldoende en ook genoeg.

  Als ik naar de kermis wil dan ga ik wel naar de kermis dat wil ik niet zien op straat
  Verschrikkelijk dit

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)