(advertorial)

Je hoeft alleen maar naar de Abarth 500e te kijken om te weten dat dit een feestje moet zijn om in te rijden. De nieuwe Abarth 500e is de volledig elektrische opvolger van de Abarth 595, wat ook al zo’n feestnummer was. En om het allemaal nog even iets leuker te maken, geeft de Nederlandse overheid je 2.950 euro subsidie op de sportieve EV.

Een elektrische aandrijflijn past perfect bij een Abarth. Een elektromotor biedt fellere acceleraties terwijl de goede gewichtsverdeling zorgt voor meer stabiliteit en een betere wegligging. Het resultaat? Meer rijplezier. Elektrificatie betekent dus niet alleen een duurzamere manier om van A naar B te komen, maar nu ook puur, gedistilleerd, hardcore rijplezier.

Hoewel de techniek gloednieuw is, is de filosofie ongewijzigd. De CEO van Fiat en Abarth legt uit: ‘Bij alles wat Abarth aan de auto heeft veranderd, gaat het om de beste rijprestaties. Dat is precies zoals onze oprichter Carlo Abarth dat altijd deed. Vanuit dat oogpunt is eigenlijk niets veranderd. De nieuwe Abarth 500e biedt een betere acceleratie, betere rijeigenschappen en meer rijplezier.’

De Abarth 500e Scorpionissima

De Scorpionissima is de eerste uitvoering van de Abarth 500e die naar Nederland komt. Deze uitvoering is extra compleet uitgevoerd en is leverbaar als cabriolet of als dichte hatchback. Je herkent hem vanbinnen aan een extra sportief interieur met sportstoelen en een luxe alcantara afwerking. Deze EV klinkt als de legendarische Abarth Record Monza dankzij een Sound Generator.

Echte Abarth-prestaties

De 42-kWh accu zit laag gemonteerd, wat resulteert in een laag zwaartepunt. Dit geeft de auto een uitstekende wegligging. Daarnaast levert de elektromotor 155 pk en een royale 235 Nm. De 0-100-tijd is 7 seconden. De combinatie van alle genoemde elementen zorgt ervoor dat dit de leukste compacte EV is die je momenteel kunt kopen.

De Abarth 500e Scorpionissima haal je al voor 44.000 euro. De cabrio kost 46.000 euro. Fiscaal liggen de prijzen lager, waardoor beide modellen in aanmerking komen voor de Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP) van 2.950 euro. Als je nu bestelt, ben je een van de eerste mensen in Nederland die de elektrische Abarth rijden.

Advertisement

Meer weten over de Abarth 500e Scorpionissima? Check de website van Abarth.