(advertorial)

Een echte F1-auto van McLaren bestaat uit ongeveer 16.000 onderdelen, zo verklapte een medewerker van McLaren ooit. Zou je dat vertalen naar LEGO-blokjes, dan zou een gevorderde bouwer er meer dan 50 uur mee bezig zijn. Daarom hebben ze het bij LEGO voor deze McLaren F1-auto gehouden bij 1.432 onderdelen – en hij ziet er nog steeds uit als een echte F1-auto.

Het realistische uiterlijk komt door de unieke samenwerking tussen het McLaren F1-team en LEGO. Samen zorgen zij ervoor dat de auto direct herkenbaar is als F1-auto, inclusief de juiste details en de echte sponsor-logo’s. Alleen de coureursnamen ontbreken, en dat is met oog op de toekomst misschien beter ook.

Bekijk de LEGO McLaren F1-auto van dichtbij en je ziet dat de zuigers van de V6-motor echt bewegen. Ook is er een differentieel, werkende besturing en een functionerende ophanging. Als je klaar bent met bouwen, dan meet het model 65 centimeter bij 27 centimeter. De auto is 13 centimeter hoog. Voor 179,99 euro haal je de F1-auto in huis.