Advertisement

(advertorial)

Nu de GP Van Frankrijk voorbij is, verhuist het hele F1-circus direct naar de Hungaroring in de buurt van Boedapest voor de Grote Prijs van Hongarije. Hier wordt de laatste race voor de zomerstop gereden. We blikken even terug op het raceweekend van vorig seizoen in Hongarije.

Daarbij kijken we eerst naar de kwalificatie. Deze informatie kun je natuurlijk gebruiken bij het geven van jouw voorspellingen voor de GP Racegame om daarmee 2.500 euro te winnen!

Na de race in Engeland was het klip en klaar dat de strijd om het kampioenschap hevig zou worden. Elke race zou van belang worden en daarmee dus ook de kwalificatie. In Hongarije is het motorvermogen niet het belangrijkst, iets wat goed kan uitpakken voor Ferrari. Ferrari kon in 2021 niet structureel meedoen om de prijzen maar het technische circuit in Hongarije bood ook hen zicht op een goede plek.

Hoewel Verstappen vorig jaar in de laatste kwalificatie een goede run had met een tijd van 1:15:9 was dit nog niet voldoende voor pole position. Eerst wordt hij met twee tienden gepasseerd door Bottas en daarna rijgt Hamilton de paarse sectoren aaneen. De pole position gaat uite indelijk ook naar Lewis Hamilton. Het team van Mercedes weet de hele eerste startrij te blokkeren met de Nederlander op P3, gevolgd door Sergio Pérez. Gasly, Norris, Leclerc en Ocon. Alonso en Vettel complementeren de rest van de top tien.

Wie staan er volgens jou op de eerste zes plaatsen na de kwalificatie? Vul jouw voorspelling hier in. Vergeet niet om vóór de start van de race 9 andere voorspellingen in te vullen en zo weer kans te maken op de hoofdprijs van € 2.500!