(advertorial)

Logisch beredeneerd zou je verwachten dat de efficiëntie van een auto afneemt naarmate het formaat toeneemt. Ze hebben het niet voor niets altijd over ‘grote benzine slurpende SUV’s’. Bij de NIO ET7 is dat precies andersom. Door zijn lange slanke vorm is deze slimme elektrische sedan juist extreem aerodynamisch. Sterker nog: het is de op één na gestroomlijndste productieauto ter wereld.

En wat heb je daar precies aan? Nou, sowieso kun je de benen wat verder strekken, maar dankzij de gladde koets komt de NIO ET7 maar liefst 580 kilometer ver op één volle acculading. En dat terwijl de sedan gewoon twee elektromotoren en in totaal 652 pk heeft. Voor de liefhebbers: de 0-100-tijd is 3,8 seconden, wat sneller is dan de auto op de poster die je vroeger boven je bed hing.

Verlengstuk van je woonkamer

Nu we het toch over dingen in huis hebben; het doel van NIO is om het interieur van de ET7 te laten voelen als een verlengstuk van je woonkamer. Om de juiste sfeer te creëren, is de zachte sfeerverlichting in 256 kleuren instelbaar. De luchtstroom van de ventilatie is subtiel en je kunt zelf een geur kiezen. Bovendien bieden alle zitplaatsen optimaal comfort dankzij de geventileerde stoelen inclusief massagefunctie.

In totaal houden 33 sensoren de omgeving goed in de gaten. Dit is niet alleen veilig, maar dit zorgt er ook voor dat jij heel relaxed onderweg bent. Dankzij doorlopende updates wordt dit systeem steeds slimmer.

Ook een bijzonder interessante innovatie vind je in de batterij. Of eigenlijk ís het de batterij. De NIO ET7 is klaar om gebruik te maken van de zogenoemde Swap Stations. Hier rij je je NIO naar binnen en vijf minuten later sta je buiten met een volle accu. In deze wisselstations, die dit jaar nog in Nederland worden gerealiseerd wordt de batterij vervangen door een vol exemplaar.

Wat kost de NIO ET7?

Je kunt de NIO ET7 als particulier rijden via een abonnement of zakelijk via de gebruikelijke leaseregeling. Je rijdt al een NIO ET7 via NIO Subscripton voor 1.299,77 euro per maand. Dan rij je de versie met 20-inch wielen en een 75-kWh batterij. Voor 1.415,20 euro stap je in de versie met een 100-kWh batterij. De auto bestel je online en wordt thuis afgeleverd. 

Je kunt ervoor kiezen om een maandelijks opzegbaar abonnement te nemen of eentje met een looptijd van 12 tot 60 maanden. Bij het flexibele tarief wordt het bedrag elke maand iets lager en voor de andere optie is de prijs gelijk.

Kijk voor alle informatie op de website van Nio of boek gelijk een proefrit

Meer