(advertorial)

Nu de transitie naar elektrisch rijden in volle gang is, ontstaat er onder automobilisten een driedeling: er zijn mensen die er vol voor gaan, mensen die het nog niet zien zitten en mensen die wel elektrisch zouden wíllen rijden, maar nog twijfelen. Want past zo’n elektrische auto wel in hun leven? Kunnen ze er wel dagelijks mee uit de voeten, en is het niet lastig om telkens te moeten laden? Voor deze mensen komt Nissan nu met de Qashqai e-POWER, die een unieke, stekkerloze elektrische rijervaring biedt.

De Nissan Qashqai e-POWER geeft je de stille, responsieve en krachtige sensaties van elektrisch rijden zonder dat je je om de acculading hoeft te bekommeren. De exclusief voor en door Nissan ontwikkelde aandrijflijn gebruikt namelijk een innovatieve 1,5-liter driecilinder turbobenzinemotor om een 140-kW elektromotor via een compacte accu van stroom te voorzien. De brandstofmotor drijft onder geen enkele omstandigheden de wielen direct aan; een groot verschil met conventionele hybridemodellen. Je rijdt dus altijd elektrisch, maar je hoeft nooit te laden – alleen af en toe te tanken.

Uitzonderlijk krachtig en zuinig

De driecilinder benzinemotor kent een geavanceerde variabele compressieverhouding, presteert daardoor altijd optimaal efficiënt en heeft dus een bijzonder laag verbruik. Toen deze motor in 2018 werd geïntroduceerd, werd hij meteen tot een van ’s werelds beste motoren gerekend door Ward’s, een gerenommeerd Amerikaans automotive consultancybureau.

Met de driecilinder als stroomopwekker voor een sterke elektromotor beschikt Nissans succesvolste crossover nu over een uitzonderlijk krachtige en zuinige aandrijflijn, waarbij tevens aandacht is besteed aan de beleving. e-Pedal Step zorgt via het rechterpedaal voor een intuïtieve en vloeiende rijervaring, en door het Linear Tune-systeem bereikt de inzittenden een motorgeluid dat op een herkenbare manier past bij de snelheid.

De Nissan Qashqai e-POWER maakt de overstap makkelijk

Nissan is pionier op het vlak van elektrisch rijden – met de Leaf timmeren ze al ruim tien jaar aan de weg, en de nieuwe Ariya is alles wat je je van een moderne elektrische crossover kunt wensen. Dat de technici van het merk zich niet alleen realiseren dat nog niet iedereen klaar is voor zulke auto’s, maar bovendien een gedurfde oplossing aandragen in de vorm van deze Qashqai e-POWER, zegt alles over hun intentie: zorgen dat iedereen in zijn eigen tempo de overstap naar elektrisch rijden kan maken.

De Nissan Qashqai e-POWER is er al vanaf 43.790 euro. Meer informatie vind je hier – of maak meteen een afspraak voor een verhelderende proefrit.