(advertorial)

Misschien zou je traditionele Zwitserse horlogefabrikanten niet direct associëren met smartwatches, of met termen als ‘connected’ en ‘interactief’. Het succesvolle merk Tissot dat bestaat sinds 1853, is hier om je versteld te doen staan. Dit is hun nieuwste creatie: de Tissot T-Touch Connect Solar. Een naam die je meteen vertelt wat je moet weten: touch, connect en solar.

Al 22 jaar innovatief

In 1999 kwam Tissot voor het eerst op de markt met de T-Touch, ‘s werelds eerste horloge met aanraakscherm. En nu, 22 jaar later, laten ze dit model nog altijd volop innoveren. Je bedient de T-Touch Connect Solar via het touchscreen van krasbestendig saffierkristal, de drukknoppen én de elektronische kroon. Dit zodat er geen landsport is te bedenken – van mountainbiken tot basketbal – waarbij dit horloge je niet van dienst kan zijn. Uiteraard ontbreken praktische functies als een eeuwigdurende kalender, diverse timers/alarmen en weer- en hoogtemeterfuncties niet.

Zwitsers besturingssysteem

Maar de Tissot T-Touch Connect Solar is niet alleen de sporter of avonturier van dienst. Zijn sobere en overzichtelijke vormgeving en zijn digitale mogelijkheden zijn bij uitstek geschikt voor op het werk of in de vrije uurtjes. Activiteiten bijhouden en meldingen ontvangen (sms, mail et cetera) zijn een fluitje van een cent dankzij Tissots zelf in Zwitserland ontwikkelde Sw-ALPS besturingssysteem. Je telefoon met iOS, Android of Harmony kun je er probleemloos aan koppelen.

De specificaties van de Tissot T-Touch Connect Solar

De nieuwste T-Touch laadt zichzelf op met zonlicht via de zonnecellen in zijn wijzerplaat. Hij heeft een diameter van 47 millimeter, is waterdicht tot 100 meter (10 ATM) en is opgetrokken uit duurzame materialen. Zoals de hypoallergene titanium kast met zwarte of roségouden PVD-coating, de keramische bezel en de lichtgevende markeringen op de windroos. Met één klik verander je ‘m van een connected horloge in een ‘klassiek’ uurwerk, zodat zowel techfanaten als traditionele horlogeliefhebbers hun gram kunnen halen.

Meer weten over de unieke Tissot T-Touch Connect Solar? Klik hier en laat je verbazen.