In Nederland gaat het er vaak niet zo heftig aan toe, maar alsnog is het verstandig om wat flesjes water en een zakje nootjes achter in de auto te leggen. Gisteren werden in de VS honderden (andere bronnen zeggen duizenden) bestuurders verrast door hevige sneeuwval met een gigantische file als gevolg. Veel mensen moesten in hun auto’s overnachten.

De Interstate 95 (of gewoon I-95) loopt aan de oostkust van Amerika van boven naar beneden (of andersom natuurlijk). Hij voert van de staat Maine naar Florida. In Virginia, ongeveer halverwege, viel gisteren plots bijna 30 centimeter sneeuw. Door de gladheid schaarde een vrachtwagen waardoor er een kettingreactie aan ongelukken volgde. Volgens ABC News stonden sommige mensen wel 16 uur vast in de file. Op Twitter melden sommige mensen dat ze zelfs nog langer in de file stonden. Er zou niemand gewond zijn geraakt door ongelukken of door onderkoeling en ondervoeding.

Berichten vanuit de file

Onder meer op Twitter plaatsten mensen foto’s en video’s vanuit de file. Er moest in de auto’s worden overnacht bij temperaturen onder nul. ‘Net wakker geworden. Nog altijd vast op dezelfde plek als gisteravond 21:00 uur. Er is niet veel eten en het water raakt op’, staat er in de tweet hieronder. Ook stonden er auto’s zonder benzine in de file. Gelukkig schoten mensen elkaar te hulp. Vrachtwagenchauffeurs deelden hun water en eten met mensen die het nodig hadden, zo meldt CBS4 News.

16 uur file door sneeuw in Amerika

Reacties

  • Nick heeft op 5 januari 2022 geschreven:

    Amerika moet toch altijd de overtreffende trap in alles zijn.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)