RM Sotheby’s organiseert overal op aarde de meest exclusieve (auto)veilingen die er zijn. Als jij hier bij mag zijn om te bieden, dan heb je het aardig gemaakt. Omdat we op deze veilingsites zo veel bijzondere auto’s tegenkomen, hebben we besloten om een top 5 te maken van de duurste veilingitems van de komende RM Sotheby’s veiling in het Petersen Automotive Museum. De veiling zal plaatsvinden op 8 december, in Californië, en je kunt maar beter voorbereid zijn toch?

5 duurste auto’s aankomende Sotheby’s veiling

1989 Ferrari F40

We beginnen met de goedkoopste. Alhoewel, de minst dure van het lijstje. Deze legendarische Ferrari heeft alsnog een verwachte opbrengst van 1.200.000 – 1.600.000 dollar. Geen appel en  zeker geen ei, om het zo maar te zeggen. Heeft de F40 nog een introductie nodig? We denken van niet. Het was de laatste auto die onder toeziend oog van de grote ‘Don’ Enzo Ferrari werd geproduceerd en wordt gezien als dé blikwording van het merk Ferrari. Al is er weinig blik gebruikt.

2015 McLaren P1

De befaamde McLaren P1. De spirituele opvolger van de F1, een auto die 20 jaar geleden de wetten der natuur al naar de prullenbak verwees. Jaren later was daar dus de P1. Nadat McLaren met de MP4-12C bewees de strijd aan te kunnen gaan met de 488 en de vele Porsches, wilden ze nu ook aanhaken bij de hypercar-gekte. De P1 kwam tegelijkertijd uit met de Porsche 918 Spyder en de Ferrari LaFerrari, en wist zich met verve staande te houden tussen de twee circuit-monsters. De verwachte opbrengst van deze P1 ligt tussen de 1,3 en 1,7 miljoen dollar.

2015 Porsche 918 Spyder Weissach

De eerdergenoemde concurrent van de P1 is de definitie van een hypercar en een enorme stap vooruit geweest voor Porsche. De 918 Spyder is de zoon van de machtige Carrera GT en de kleinzoon van de ‘poster-boven-je-bed’-Porsche 959. De lijn van Porsche’s ultieme sportwagens werd dapper voortgezet door de 918. Hij beschikt over een 4,6-liter sterke V8 in combinatie met een dikke elektromotor. Samen zorgen ze voor een gecombineerd vermogen van 895 en 800 Nm koppel. Zo zit je in 2,6 seconden op de 100 km/uur. Verwacht wordt dat deze auto voor zo’n 1,5 tot 1,7 miljoen dollar onder de hamer gaat.

1971 Lamborghini Miura

Dit is een hele bijzondere. Voordat de Miura in 1966 ten tonele verscheen had nog nooit iemand gehoord van de term ‘supercar’. ‘Weg met de GT’s’, dacht Lamborghini. We bouwen een auto, volledig gericht op snelheid en hebberigheid. Geen wonder dat Lamborghini dit soort auto’s heeft uitgevonden. Werp een blik op deze bolide en je tienerhart gaat weer kloppen. In het midden van deze auto ligt een 3,9-liter V12 die je van je stoel blaast. Daarbij zijn er ook slechts 764 van gebouwd. Deze Miura moet ongeveer tussen de 2,1 en 2,5 miljoen euro op gaan brengen.

1956 Ferrari 290 MM Scaglietti

Het kopstuk van de veiling is deze Ferrari 290 MM Scaglietti. Een waar sieraad uit de tijd dat autoracen nog gevaarlijk was. De auto werd speciaal gebouw voor de Italiaanse race ‘Mille Miglia’, misschien wel de mooiste race ter wereld. De 290 MM won de Mille Miglia in 1956, met achter het stuur de coureur Eugenio Castellotti. De Italiaan stierf op 26-jarige leeftijd in het harnas, tijdens een testsessie van Ferrari op Modena. Een tragisch verhaal, en daarom weten we dat we te maken hebben met een auto van onschatbare waarde. Of toch niet onschatbaar? Hij moet ongeveer 22 tot 26 miljoen euro op gaan brengen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear