Op 24 augustus zullen de aandelen van Tesla van de ene op de andere dag ineens nog maar 30 procent van hun waarde hebben. Momenteel is de waarde van één aandeel 864 dollar, dus dat zal 288 dollar worden, al zal de koers nog iets wijzigen. En toch wordt er niemand plots een stuk armer van. We leggen het uit.

Tesla gaat namelijk een zogenoemde stock split doen. Hierbij verdrievoudigen ze het aantal aandelen, waardoor elk aandeel een derde waard wordt van wat het nu is. Alle aandeelhouders krijgen er voor elk aandeel twee bij, dus onder de streep houden ze dezelfde waarde. Tesla laat weten dat ze de aandelen splitsen ‘om aandelenbezit toegankelijker te maken voor werknemers en investeerders’.

Op 17 augustus wordt de balans opgemaakt van wie aandelen heeft en op 24 augustus wordt dat aantal verdrievoudigd, waardoor de waarde per aandeel dus sterk zakt. Helaas is het dus geen kanjer van een dip waar je gunstig kunt instappen (al is dat volgens diverse experts ook niet dé manier), maar de aandelen worden wel toegankelijker.

Tesla gaat richting de twee miljoen auto’s per jaar

Tijdens een andere publieke aandeelhoudersvergadering liet Tesla deze week de doelen weten die ze zichzelf gesteld hebben. Dit jaar nog wil het merk uitkomen op een totale productie van twee miljoen auto’s. De bestseller moet vanaf 2023 de Tesla Model Y gaan worden. Dit jaar is dat al de auto die voor de meeste omzet gaat zorgen.

Reacties

  • Realist heeft op 10 augustus 2022 geschreven:

    Als je de trendanalyse bekijkt, dan zie je dat de toekomst van Tesla verre van rooskleurig is. De concurrentie heeft betere alternatieven en dat vertaalt zich in de ontwikkeling van de verkoopcijfers.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear