Ook autodieven hebben niet altijd zin om de ruiten te krabben, of ze vinden dat er in het donker allemaal ongure types op straat zijn, want rond een uurtje of elf in de ochtend besluit een autodief een Renault Twingo RS te jatten. Het gebeurde afgelopen zondag in Waspik. De eigenaar is op dat moment ook al wakker en heeft het blijkbaar in de gaten.

De eigenaar belt de politie, maar zet zelf ook de achtervolging in met een Ford Fiesta. Niet veel later krijgt de politie een melding dat er een aanrijding is geweest in Kaatsheuvel en dat er mensen ruzie op straat hebben. Volgens de Gelderlander botste de verdachte tegen zijn achtervolger aan. Zo wordt de pechvogel die eerder bestolen is, daarna ook nog eens door zijn eigen Twingo aangereden.

Het type Twingo RS (foto ter referentie) | Foto: © Renault

Omstanders helpen om de verdachte vast te houden. Niemand raakt gewond, maar de schade aan beide auto’s is aanzienlijk. De politie neemt de autodief mee en de berger heeft beide beschadigde voertuigen meegenomen.

De grote vraag – waar we nooit het antwoord van zullen weten – blijft: als de eigenaar geen achtervolging had ingezet, zou hij dan de auto ongeschonden terug hebben gekregen met hulp van de politie? Hoe dan ook: het is erg zonde van de toffe Twingo RS, want die zie je al niet zo vaak.

Reacties

  • Hans heeft op 7 februari 2023 geschreven:

    Als je op de politie moet wachten staat je auto al in Afrika voor het proces verbaal uitgetikt is

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear