Al sinds 1949 moet het bij Abarth sneller, indrukwekkender en gekker. De fabrikant die, inmiddels al tientallen jaren onder de vleugels van Fiat, knotsgekke auto's bouwt weet nog altijd van geen ophouden. 

Twee maanden geleden nog kwamen ze met de Abarth 124 Spider op de proppen, een soort compleet losgeslagen demonenkloon van de Fiat 124 Spider uit 1966. Inmiddels is de fabrikant alweer bezig met het volgende project: aanschouw de nieuwe Abarth 595. 

De drie monstertjes komen als hatchback of cabriolet in de uitvoeringen: 595, 595 Turismo en 595 Competizione, waarbij uiteraard de Competizione de gekste van de drie is. Met een opgevoerde 1.4 T-jet motor die 165pk produceert en een Garret turbine bevat. 

Verder heeft de auto een zogenaamd Abarth D.A.M. systeem, om de grip te optimaliseren gedurende extreme omstandigheden. Krijg je Koni FSD schokbrekers, een overdadig grote luchtinvoer, LED-lampen en 17 inch GranTurismo aluminium velgen. Deze zijn 7% lichter en hebben een 50% groter ventilatie oppervlak. Toe maar. 

De auto komt ook in nieuwe exentrieke kleuren zoals: Modena Yellow, drielaags Iridato White en wacht dat je van de kleurencombinatie Scorpione Black/Record Grey. Ook het interieur wordt niet overgeslagen met nieuwe materialen zoals Alcantara en carbon fiber. Ten slotte wordt de auto uitgerust met een nieuw geluidssysteem. Maar goed, we denken dat de foto eigenlijk al genoeg zei. 

 

 

Reacties

Meer van TopGear