Verrek – Abarth, dat bestaat óók nog. Eerlijk gezegd waren wij ze, na de laatste jaarlijkse ‘Special Edition’, een beetje vergeten. Ergens jammer, want die opgevoerde Fiats 500 waren best geinig om te rijden – totdat je wist wat ze moesten kosten. Dan ging de lol er snel af. Maar nu is er nieuws: de Abarth Pulse is hier! Of liever: daar.

Waar is het hier van de Abarth Pulse?

In Brazilië. Best bijzonder, want het is de eerste Abarth die officieel in het sambaland te koop zal zijn. Als je nou denkt: ‘Goh, en dan krijgen ze nog een heel apart model ook’ – dat klopt niet helemaal. In Brazilië rijdt immers ook een Fiat Pulse rond, die evenmin in Europa te krijgen is. Het Abarth-recept blijft dus in grote lijnen gelijk: je pakt een Fiat, mept er wat oorlogszuchtige accessoires en wat schorpioenstickers op en klaar is je Abarth.

Krijgt die Abarth Pulse wel meer vermogen?

Geen idee – daarover zwijgt men nog in alle talen, inclusief het Portugees. De Fiat Pulse is daar leverbaar met een eenliter driecilinder met 125 pk of een 1.3 met 107 pk. Dat zijn niet direct vermogens waar een Fiat een Abarth van wordt. Maar goed, kunnen we dus nog niets over zeggen. Dat de Abarth Pulse naar Nederland komt lijkt uitgesloten. Het merk heeft al aangekondigd in Europa in 2024 geheel elektrisch te willen gaan, dus daar past deze Pulse niet echt bij.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)