Lynk & Co, het zustermerk van Volvo, is net even anders dan andere merken. Ze verkopen je namelijk liever geen auto. Het kan wel, maar eigenlijk is het de bedoeling dat je een abonnement van Lynk & Co afneemt. Het merk gelooft dat mensen nog altijd mobiel willen zijn, maar dat veel mensen geen auto meer willen bezitten. De kortste looptijd voor een abonnement is slechts één maand. Het is zelfs mogelijk om je Lynk & Co 01 voor de deur af te laten leveren.

Wat kost het abonnement van Lynk & Co?

Lynk & Co regelt onderhoud, verzekering en alle dingen die zij ‘saaie zaken’ noemen. Je betaalt maximaal 500 euro per maand per auto. Maar dit bedrag kun je bijvoorbeeld met vier mensen delen, dan betaal je nog maar 125 euro per persoon. Door de app te downloaden en de juiste code te hebben, kun je de auto starten. Je hoeft dus niet een sleutel op te halen bij je familie of vrienden om de auto mee te nemen.

Waar sluit je een abonnement van Lynk & Co af?

Volgens de grote baas Alain Visser is Lynk & Co een online merk, dus in principe regel je ook alles online. Daarnaast opent het merk tijdelijke pop-up-winkels in de grote steden in Europa. De eerste winkel opent binnenkort in Amsterdam en daarna eentje in Göteborg, Zweden. Even proeven van de auto is dus mogelijk.

Welke opties zijn er?

Weinig. Je kunt kiezen tussen een plug-in hybride met een elektrische actieradius van 70 kilometer of een hybride zonder stekker. Daarnaast mag je kiezen of je een blauwe of een zwarte auto wilt. Meer opties zijn er niet. Alle techniek in de Lynk & Co 01 is trouwens hetzelfde als in de Volvo XC40, want de twee auto’s staan op hetzelfde platform. Voor 500 euro per maand rij je dus een Volvo XC40 met een ander uiterlijk en een gekanteld scherm. Benieuwd naar de rijtest van de Lynk & Co 01?

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie