Een auto kopen is de slechtste investering die je kunt doen. In de regel schrijf je al een zeer uitgebreide vakantie af in waarde voordat je überhaupt weet waar alle knopjes voor dienen. Onverkrijgbare supercars en onvindbare klassiekers daargelaten, uiteraard. Per maand betalen voor een auto zou financieel nog minder verstandig moeten zijn, want aan het einde van de rit hou je niets over. Of toch niet? Op een abonnement bij Lynk & Co zou je in principe winst kunnen maken.

Even een stap terug. Lynk & Co is het nieuwe zustermerk van Volvo en Polestar. Zij komen binnenkort met de Lynk & Co 01, een auto die technisch gelijk is aan de Volvo XC40. Het is mogelijk om deze auto te kopen, maar de bedoeling is eigenlijk dat je een abonnement afsluit voor 500 euro in de maand. Je mag, net als bij Netflix, de auto delen met vrienden om zo de kosten leuk te houden. Maar nog interessanter is het om de auto op loze momenten te verhuren om zo wat geld te verdienen.

Je Lynk & Co verhuren

Als abonnementhouder geef je aan in de app wanneer de auto vrij is. Op zo’n moment kan iemand anders de auto huren. We vroegen CEO Alain Visser of het mogelijk is om winst te maken op je Lynk & Co-abonnement. En of dat überhaupt mag van het bedrijf. ‘Wij gaan ervan uit dat als je 500 euro per maand betaalt en je auto voor het grootste deel van de maand deelt, dan kun je er winst op maken. En daar hebben we ook geen probleem mee’, zegt hij duidelijk.

Maar ben je dan niet de hele dag onderweg met de trein om je auto op te halen in Trutjeshoek of Bommelskous? Nee, daar is aan gedacht. Volgens Alain spreek je een tijd en plaats af: ‘De persoon zorgt ervoor dat de auto op die tijd op die plaats staat. Een andere plaats en een ander tijdstip kan tussen jou en die persoon worden afgestemd. Het is heel simpel. Eén klik op jouw scherm en twee kliks op het andere scherm.’

Ga eens na hoe lang je auto op een dag stilstaat. Zeker nu, met corona. En bedenk dan dat veel mensen momenteel liever niet met de trein reizen. Als je in een drukke stad woont of ergens waar je goed bereikbaar bent, kun je je auto een groot deel van de dag in de verhuur zetten.

Het abonnement wordt goedkoper

Het goedkoopste abonnement kost momenteel 500 euro per maand. De enige keuze die je moet maken is of je zwarte of blauwe lak wilt. De auto’s die nu worden ingezet, zullen op den duur ouder worden. Ze blijven dan in de roulatie, maar worden aangeboden voor een lagere maandprijs. Als jij genoegen neemt met een iets oudere 01 en eventueel met een iets lagere elektrische actieradius, kun je dus nog eenvoudiger gratis rijden of winst maken.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)