Ken je de gemeenste Audi Q8 van Nederland? Dit is zijn Duitse tegenpool. Qua kleur, tenminste. Zwart en wit: lekker clair-obscur. En ook deze Abt Audi Q8 kampt met een permanent ochtendhumeur (kijk ‘m maar eens in z’n ogen) en komt het benzinegeld van jouw spaardieseltje jatten.

Abt pakt een witte Audi Q8 en meet hem de nieuwe aerodynamische delen van het merk aan. De delen komen bovenop de bestaande voorbumper, achterbumper en zijskirts. Je hoeft dus geen complete bumpers te demonteren. Het is een kwestie van erop plakken, even wachten en klaar. Of waarschijnlijk: lekker laten doen.De velgen zijn trouwens 23 inch groot, mocht je dat je afvragen.

En de tuner zou zijn eigen naam verdoezelen als ze het vermogen niet een stukje opkrikken. De V6-diesel in de Abt Audi Q8 produceert nu geen 286 pk meer, maar 330 pk. Het koppel stijgt van 600 nm naar 650 Nm. Daar kun je wel een aardig karretje mee trekken. Of een Boeing. Het sprintje naar de 100 km/u duurde voorheen 6,3 seconden, dat is nu vast iets minder, maar Abt zegt niet hoeveel.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)