Mensen die zich herkennen in de woorden ‘Volkswagen Touareg? Dat is toch zo’n opgedirkte Golf voor mensen die net boven modaal verdienen? Ik ben geen arbeider’, baalden lichtjes toen tuner Abt met een power-upgrade kwam voor de Touareg V8 TDI, maar niet voor de SQ7. De hoge VW mocht naar 500 pk en 970 Nm, en de SQ7 moest het doen met een sneue 435 pk en 900 Nm. Zielig…

Om het goed te maken is er nu ook de Abt Audi SQ7. De Touareg met vier ringen in de uni-grille krijgt ook 500 pk, plús 10 pk extra, dus 510 pk. Helaas, ook hier draait Abt de duimschroeven niet nét ietsjes meer aan voor een mooie ronde 1.000 Nm. Is het de ultieme dieselkogel in het aanbod van Abt? Neen, dat is de Audi SQ8, met 520 pk, die trouwens ook gewoon 970 Nm meekrijgt.

Zet ze naast elkaar voor een sprintje op de kwartmijl en de drie SUV’s zullen ongetwijfeld voor een fotofinish zorgen. Optioneel monteert Abt een setje 22-inch velgen in het zilver, hoogglans- of matzwart. Een start/stop-knop van Abt staat ook op de optielijst. Wil je helemaal je welvaart tonen, koop er dan Abt instapverlichting bij.

Advertentie

Reacties

  • Gio heeft op 20 december 2019 geschreven:

    Lekker negatief weer. Hier krijg ik geen energie van!

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie