Vroeger als je speelgoed wilde voor in de zandbak, dan vroeg je dat lief aan je vader. Als dat niet lukte, dan probeerde je het nog eens bij je moeder. En anders was er nog de strategie van het stampen en schreeuwen. Tegenwoordig kun je gelukkig gewoon zelf naar de tuner voor nieuw speelgoed voor in de zandbak, zoals deze Audi Q7 Overland. Net nadeel is dat je het nu zelf moet betalen.

De woestijnspec-Q7 is gebouwd naar aanleiding van een luxeprobleem. Voordat de eigenaar de SUV een make-over gaf, reed hij met zijn vrienden naar de woestijn om door de duinen te jagen. Daarvoor moest hij zijn Q7 achterlaten en instappen bij een kameraad met een Jeep, Toyota Land Cruiser of Nissan Patrol. En dat is leuk, maar zelf meedoen, is nog veel leuker.

Specificaties van de Audi Q7 Overland

Dus besloot hij zijn Q7 om te dopen tot Audi Q7 Overland. Hij liet de 3,6-liter V6-motor zoals die was. Wel zette hij de Q7 in totaal 43 centimeter van de grond met forse dempers, 18-inch velgen en 35-inch banden. Daarnaast kreeg de Q een bullbar met twee extra koplampen op de voorbumper en een led-balkje op het dak zodat er ook in het donker gespeeld kan worden in het zand.

Andere toevoegingen zijn een nieuw uitlaatsysteem, zonnepanelen en een compressor. Vanbinnen krijgt de Audi Q7 Overland een 10,5-inch scherm in het middenconsole en een extra paneeltje links van de bestuurder waar hij de verlichting kan regelen. Wat de modificaties allemaal gekost hebben, weten we niet. Het zal de eigenaar ook een worst wezen, denken we.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)