Driewerf hoezee! De Volkswagen Transporter bestaat 65 jaar en dat stelt werkelijk niets voor. ABT bestaat namelijk 120 jaar! Daarom zijn ze eens lekker de Volkswagen Transporter T6 gaan verbouwen en komen ze nu met een Anniversary Edition waar menig ambachtsman van zal smullen. Hij gaat ook nog eens behoorlijk hard. 

ABT heeft er een mooie aerodynamische bodykit op geschroefd, een subtiele rode lijn door het midden, vier uitlaten, een spoilertje achterop en natuurlijk de nodige emblemen. Het is niet zo brutaal dat het asociaal wordt, maar net genoeg om de T6 wat extra pit te geven. De 2,0-liter biturbo-motor heeft in plaats van 204 nu 235 pk, plus 490 Nm koppel. Dat doet het uiterlijk wel eer aan. De Anniversary Edition wordt geleverd met 19 of 20 inch velgen van het model CR of DR, uiteraard met een set flinterdunne banden eromheen. 

Er komt ook nog een 180 pk sterke versie van de T6, maar we nemen aan dat die te min voor je is. Een prijs is niet bekend, maar reken gerust op een fors bedrag.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear