Sommige dingen in het leven zijn beter als je ze combineert. Net zoals Bassie en Adriaan, bijvoorbeeld. Abt heeft daarnaar geluisterd en heeft als onderdeel van de campagne ‘555.000 volgers op Facebook en Instagram’ nu de Audi RS 6+ en de Nogaro Edition gecombineerd in één speciale one-off. De naam is niet geheel verrassend de Abt RS 6+ Nogaro Edition. Als de auto al speciaal is, hoeft de naam dat niet meer te zijn, toch?

En je had het waarschijnlijk al geraden; Abt geeft je niet het slechtste van beide pakketten. Het aerodynamica-pakket komt van de RS 6+ en het heerlijke kleurtje is afkomstig van de Nogaro. Normaal vind je hier 21-inch wielen onder, maar voor de gelegenheid is het formaatje 22-inch uit de kast getrokken

Normaal gesproken moet je het doen met een schamele 705 pk. Maar speciaal voor deze speciale editie verhoogt Abt het vermogen naar een speciale 735 pk en 900 Nm. Speciaal hè? Daardoor zit je vanuit stilstand nu in 3,3 seconden op de 100 km/u.

Dit is echt de ultieme versie van de RS 6. Zowel vanbinnen en vanbuiten zijn de beste delen van alle variaties op de RS 6 gepakt en samengevoegd in één ultieme one-off. En er is een grote kans dat dit de beste versie blijft, aangezien de nieuwe RS 6 al staat te trappelen om gelanceerd te worden. Abt zeg nog niet wat ze met de RS 6+ Nogaro Edition gaan doen. Maar hou er nog maar geen ruimte voor vrij in je garage. Hij zal behoorlijk gewild zijn.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie