De huidige verlaging van de accijns op benzine, diesel en LPG zou oorspronkelijk op 31 december aflopen, wat in Nederland zou betekenen dat er tot 23:59 uur nog een wachtrij auto’s van de pomp tot aan Berlijn zou staan. Gelukkig gaat er op de laatste dag van het jaar geen run komen op brandstof, want de verlaging van de accijns op benzine, diesel en LPG blijft ook in 2023 van kracht.

De NOS bracht het nieuws aan de hand van eigen bronnen. Op de website van de Belastingdienst staat momenteel nog de oude einddatum. Het Parool meldt dat de verlaging op de accijns tot juli 2023 van kracht blijft. Dat scheelt weer iets voor mensen die met de auto op vakantie gaan. De brandstofaccijnzen in Nederland zijn sinds april 2022 iets omlaag geschroefd om de hoge prijzen te drukken.

Hoeveel lager zijn de accijnzen op benzine en diesel in 2023?

Vooralsnog lijkt het erop dat de korting gelijk blijft. Dat betekent dat de accijnskorting per liter voor benzine 17,3 cent is, 11,1 cent voor diesel en 4,1 cent voor LPG. Momenteel komt dat neer op een benzineprijs van gemiddeld 2,18 euro en een dieselprijs van 2,20 euro. Jazeker, de diesel is momenteel duurder dan benzine bij veel tankstations. Voor LPG betaal je 1,08 euro.

Advertentie

Reacties

  • Rarebear says at 2 september 2022:

    nog steeds is 60 % van de pompprijs accijns en BTW ! wie verdient het meest ?

    Reply

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie