Als het gaat om tempo is de Mercedes-AMG C 63 Coupé Black Series (met Aerodynamics Package) een uitstekende keuze om jezelf mee uit de voeten te maken. Vergeet dan echter niet ook een flinke slok peut mee te nemen. Mosterd naar de maaltijd voor dit Franse geboefte, dat de dorstigheid van de 6,3-liter V8 met 517 pk aan den lijve ondervond. De blauwe C-klasse werd op de A7 in Frankrijk gelaserd met 206 km/u waar een snelheid van 130 was toegestaan.

De politie zette de achtervolging in en kwam pas na vijf kilometer in de buurt. De snelheden van de AMG liepen op tot 240 km/u waardoor de Mercedes weer uit beeld verdwijnt. Pas 60 kilometer verderop wordt de AMG weer gespot door de politie, maar dan stilstaand op de vluchtstrook. Wanneer de agenten bij de auto aankomen, zien ze niemand achter het stuur zitten. De bestuurders waren naar achteren geklommen en beweerden bij hoog en laag dat zij louter de passagiers waren en dat de twee andere inzittenden al gevlucht waren.

Na een kort onderzoek concludeerde de politie dat de 32-jarige de bestuurder was en de boel probeerde te flessen. Naast de snelheid en het weigeren te stoppen constateerden de agenten andere overtredingen. Bijvoorbeeld dat er een wielmoer miste, de wielen niet legaal waren en de uitlaat illegaal is aangepast. In totaal worden de bestuurder vijf aanklachten ten laste gelegd en hij mag in juni volgend jaar voor de rechtbank verschijnen om zich te verantwoorden.

Foto: Gendarmerie de la Drôme

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)