Koffie doet een hoop, maar als er om 2 uur ‘s nachts een Dodge Charger Hellcat met 240+ km/u voorbij komt geraasd, dan ben je waarschijnlijk echt klaarwakker. Het gebeurde politieagenten tijdens hun late dienst in de buurt van het Amerikaanse plaatsje Royal Oak, in de staat Michigan. Ze zetten de achtervolging in, maar konden de Dodge met meer dan 700 pk niet bijhouden. Dat bleek uiteindelijk ook niet nodig.

De 6,2-liter V8 van de Hellcat lust wel een slokje. De Redeye-uitvoering kan zelfs maar 11 minuten volgas rijden voordat de tank helemaal leeg is. Dat is zelfs sneller dan een Bugatti Veyron zijn (iets grotere) tank leeg heeft. De politie trof de 29-jarige bestuurder aan terwijl hij zijn auto een parkeerplaats op duwde. De auto was sputterend tot stilstand gekomen door een lege brandstoftank. De bestuurder bleek zwaar onder invloed te zijn.

Advies politie: check je brandstof voordat je vlucht

We zouden zeggen dat de moraal van dit verhaal iets in de buurt van ‘kruip niet dronken achter het stuur’ of ‘hou je aan de snelheid’.  Nee, de politie van Detroit adviseert op Twitter om ‘je brandstofmeter altijd te checken’. Bijzonder, want als de Dodge wel genoeg brandstof had gehad, hadden ze de beschonken bestuurder niet te pakken gehad. Zal wel een cultuurverschilletje zijn.

Advertentie

Reacties

  • Pipo heeft op 21 oktober 2021 geschreven:

    Volgens mij missen de auteurs satire

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie