Een Dodge Challenger kocht je al niet omdat je indruk wilde maken op dat ene leuke meisje van Greenpeace. Dodge pretendeert ook niet heel erg bezig te zijn met het reduceren van het brandstofverbruik van de V8-modellen – daar hebben ze immers de viercilinders voor.

Nee, Dodge is zelfs zo trots op het brandstofverbruik als Dotan is op Dotan. Fier vertelt het merk hoe snel de tank van de Dodge Challenger Hellcat Redeye leeg is. Druk het pedaal tot het metaal en de 6,2-liter V8 slurpt de brandstoftank binnen 11 minuten leeg. De Bugatti Veyron klaart de klus in 12 minuten. Onder volle last drinken de twee brandstofpompen van de Dodge 5,4 liter peut per minuut weg.

Stuur de Dodge Challenger Hellcat Redeye bij Arnhem de grens over de Oberhausen Straight op en laat de 808 pk los. Je kunt dan net geen 60 kilometer op de topsnelheid van 326 km/u rijden voordat je tank leeg is. Je verstookt je premium-brandstof dus met een gang van 10 euro per minuut. Wat serieus niet eens klinkt als een slechte deal.

Hoe veel onze behoefte voor een Dodge Challenger Hellcat Redeye is afgenomen sinds we het brandstofverbruik weten? Nul. Precies nul.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)