Wanneer je een caravan meer dan 100 pk geeft, dan wordt het al snel een camper. Het enige wat dan ontbreekt is een stuur en minstens twee pedalen. Deze nieuwe Airstream eStream heeft zelfs 242 pk, maar het is geen camper. De caravan heeft zelfs geen stuur. Het lijkt wat vreemd, maar ergens is het best een logische stap van Airstream.

De caravan draagt tijdens het rijden eigenlijk zijn eigen lasten. Als je de eStream bijvoorbeeld achter een elektrische auto hangt, dan drijft de caravan zijn eigen wielen aan en kost het je aanzienlijk minder actieradius. Zo is het plots mogelijk om met je elektrische auto met de caravan op vakantie te gaan.

Een flinke accu

De accu in de Airstream eStream is 80 kWh groot en de aandrijving komt van twee elektromotoren. Met een afstandsbediening kun je de caravan los van de auto bewegen, zoals dat bij veel moderne caravans ook al kan. Omdat hij twee elektromotoren heeft, kan hij dus ook sturen.

Op het dak van de Airstream eStream liggen zonnepanelen waardoor het volgens de fabrikant mogelijk is om twee weken in deze caravan te wonen zonder bij te laden. De stroom van de accu wordt ook door alle apparaten gebruikt. Binnenin de caravan zijn er handige zaken als slimme verlichting, een touchscreen en een spraak assistent.

De prijs van de Airstream eStream

Helaas, de elektrische caravan is voor nu nog een studiemodel en hij is dus niet te koop. Waarschijnlijk moeten de regelmakers zich eerst nog even buigen over hoe dat precies zit met een aangedreven aanhanger, want is het een aanhanger, een elektrisch voertuig of vanwege de twee wielen tóch een motorfiets?

De Airstream eStream

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear