Groot nieuws van Toyota. Daar heeft Akio Toyoda bekendgemaakt dat hij aftreedt als voorzitter van het Toyota-concern. Zijn plaats aan de top wordt vanaf april overgenomen door de huidige baas van Lexus van Toyota Gazoo Racing, Koji Sato. Toyoda blijft wel betrokken bij het merk dat zijn opa oprichtte; hij wordt voorzitter van de raad van bestuur.

In 2000 trad Akio Toyoda toe tot de top van het Japanse automerk. Negen jaar later promoveerde hij tot de hoogste baas. Je weet misschien van hem dat hij nogal een racefanaat is. Zo deed hij op 63-jarige leeftijd mee aan de 24 Uur van de Nürburgring onder het pseudoniem ‘Morizo’. De equipe waarvan hij toen deel uitmaakte, reed een GR Supra naar de derde plek in zijn klasse.

Nu is het dus tijd voor Koji Sato (in het midden op foto 2 hierboven) om de koers van Toyota te bepalen. Hij is al sinds 1992 werkzaam bij het merk. Het feit dat hij direct van Gazoo Racing komt, moet liefhebbers blij stemmen. Wellicht dat de racetak van Toyota nog meer belang krijgt binnen het merk. Of misschien krijgen we een terugkeer van Toyota in de F1 te zien? We zeggen maar wat.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear