Het gonsde al eventjes door de wandelgangen, maar het is nu bevestigd: De Alfa Romeo 8C en de Alfa Romeo GTV komen terug! De Alfa Romeo 8C gaat de strijd aan met de McLaren 720S’jes en Ferrari 488 Pista’s van deze wereld.

Achter de passagiers plaatst Alfa een biturbo-motor en op de vooras een elektromotor. Een midscheepse hybride supercar, dus. Het totale vermogen wordt meer dan 700 pk en 0 naar 100 km/u is in minder dan 3 seconden geklaard.

Verwacht koolstofvezel, veel koolstofvezel. Wij zetten ons geld in op een doorontwikkelde versie van de 2,9-liter V6 uit de Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio. Over Giulia’s gesproken; Alfa Romeo bevestigt direct ook de Alfa Romeo GTV. Het is een coupé-versie van de sedan.

De Alfa Romeo GTV krijgt ook een elektromotor op de vooras. Een elektrisch hulpje op de turbo met de naam ‘E-Booster’ elimineert turbolag. Het totale vermogen is hoger dan 600 pk. De BMW M4 en de Mercedes-AMG C 63 S huiveren. De huidige Quadrifoglio, met achterwielaandrijving, doet het met 510 pk.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)