De Felicity Ace wordt inmiddels bewoond door zeediertjes die je misschien wel kent uit je nachtmerries. Het vrachtschip ligt op zo’n 3.000 meter diepte en hoe dieper je gaat, hoe enger de zeedieren worden. We wisten in grote lijnen al wat de vracht was van het autoschip, maar nu heeft TopGear het manifest in handen.

En blijkbaar vervoerde de Felicity Ace meer dan alleen Audi’s, Bentleys, Lamborghini’s, Porsches en Volkswagens. In totaal zien we op het manifest zo’n 4.000 auto’s. Daarnaast stond er nog een hoop ander spul aan boord, uiteenlopend van ventilatoren, lieren en gebruikte zware voertuigen. Die hebben we niet in het lijstje gezet.

Het manifest laat zich wat lastig lezen. Als we alle ‘units’ van Audi optellen, komen we uit op het eerder gecommuniceerde aantal van bijna 2.000 stuks, maar als we kijken welke modellen gespecificeerd zijn, redden we het niet tot de 1.000. Bij de andere merken is dat niet anders. In totaal stonden er 561 Volkswagens op het schip, 189 Bentleys, 1.117 Porsches en nog eens 85 Lamborghini’s.

De 65e Honda Prelude SiR ooit gebouwd

Eentje die tussen alle Duitse auto’s direct opviel, was een Honda Prelude SiR uit de jaren negentig op naam van ene Gary. Na wat zoekwerk vonden we een Facebook-bericht van de eigenaar waarin hij vertelt dat dit de 65e Prelude is (SiR, nemen we dan aan) die van deze generatie werd gebouwd. Hij vertelt dat hij géén vergoeding of wat voor compensatie dan ook krijgt van de verzekeraar, door ‘complicaties’.

Een gemodificeerde Mini Countryman, waarschijnlijk

Ook stond er een Mini Countryman uit 2019 op het schip. Hierbij wordt heel specifiek benadrukt dat de massief houten verpakking volledig vrij is van schors of levende dieren. We kunnen er verder weinig over vinden, maar we zijn heel benieuwd wat voor Mini er in een grote houten krat werd verscheept.

Een Porsche van een toerist

Hoewel bijna alle Porsches op één hoop vermeld staan, is er één Porsche 718 Boxster GTS 4.0 los aangegeven. Hij is wel door Porsche zelf verscheept, maar wordt aangegeven als een ‘toeristenvoertuig’. Was er iemand van plan een roadtrip door Amerika te maken in een Boxster?

Land Rover Santana, Kia Soul en Nissan Note

Ook is er iemand zijn Land Rover Santana uit 1977 verloren. Dit zijn Land Rover Defenders die onder licentie door het Spaanse Santana werden gebouwd. Daarnaast waren er mensen die het blijkbaar de moeite vonden een Nissan Versa Note, een Kia Soul en een Ford Mustang en Porsche Cayenne uit 2015 te importeren naar Amerika. Waarschijnlijk betrof het hier auto’s die oorspronkelijk al uit de VS kwamen – auto’s met niet-Amerikaanse specificaties mogen pas in het land worden ingevoerd als ze 25 jaar of ouder zijn. Een andere optie is dat ze op doorreis waren naar Midden- of Zuid-Amerika.

Andere opvallende passagiers waren de Seat Ateca’s, die niet in de VS geleverd worden. Die gingen waarschijnlijk naar Mexico. Prominente lading was er verder in de vorm van de laatste exemplaren van de Lamborghini Aventador, maar daarvan wordt de productie weer hervat. Hieronder zie je een lijst van de auto’s op de Felicity Ace.

Dit zijn de gespecificeerde auto’s op de gezonken Felicity Ace

Audi A5 Cabrio84
Audi A5 Coupé43
Audi A5 Sportback147
Audi e-tron121
Audi e-tron GT1
Audi Q21
Audi Q3297
Audi Q3 Sportback144
Audi TT7
Audi TT Roadster1
Bentley Bentayga77
Bentley Continental GT38
Bentley Continentel GTC50
Bentley Flying Spur25
BMW 750i (2007)1
Fendt tractors12
Ford Mustang (2015)1
Honda Prelude (1996)1
Kia Soul (2014)1
Lamborghini Aventador15
Lamborghini Huracan20
Lamborghini Urus50
Land Rover Santana (1977)1
MAN TGM (vrachtwagen)1
Mini Countryman (2019)1
Nissan Versa Note (2018)1
Porsche 718 Boxster GTS 4.0 1
Porsche Cayenne (2015)1
Porsche Cayenne, Macan, Panamera30
Porsche overig 558
Seat Ateca3
Volkswagen Caddy47
Volkswagen Golf199
Volkswagen ID.4159
Volkswagen Jetta (2017)1
Volkswagen Taigo 1
Volkswagen Transporter T6116

Bron: ImportInfo.com

Felicity Ace (brandend schip van Volkswagen)

Dit gebeurt er nu met de Felicity Ace die met duizenden auto’s op de bodem ligt

Je kunt het misschien wel raden

Reacties

 • Wierinckx Bart heeft op 8 april 2022 geschreven:

  Als je goed kijkt zijn er is er een schip gezonken zonder auto’s! Dat schip ligt niet diep genoeg in het water! Als er zoveel auto’s op dat schip staan moet het schip dieper in het water liggen! Dit is een hoax! Aangezien het schip op 3000m ligt kan niemand met zekerheid zeggen of er wel degelijk auto’s op gestaan hebben.

  Reageer
 • Claudi heeft op 7 april 2022 geschreven:

  word er diep treurig van,al die super mooie auto,s uitgebrand en wel naar de bodem van de zee,vooral voor de Lamborghini,s
  is het een ongekende onrechtvaardigheid,door een elektrisch prutteltje afgesneden van eeuwige roem en glorie
  ik zal nooit en nooit een elektrisch neppertje kopen al win ik tien keer de staatsloterij

  Reageer
 • AmyDylan heeft op 6 april 2022 geschreven:

  Kan iemand voor mij het motorblok uit een bentley bentayga omhoog krijgen? Zou zo een motorswap wel leuk vinden. Dikke W12 in een ford s-max

  Reageer
 • Davo456 heeft op 6 april 2022 geschreven:

  Bark and wood boring insects are specifically banned from entry into the US – that’s why they are mentioned in the Mini Countryman cargo crate

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)