Als het zo doorgaat, dan ligt al het zand uit de Sahara straks hier en krijgen ze Noord-Afrika nieuwsberichten over Nederlandzand dat onderweg is. De Europese klimaatinstantie Copernicus heeft weer een enorme stofwolk boven de Atlantische oceaan ontdekt. De wolk met Saharazand is nu bijgedraaid en komt richting het westen van Europa. Op vrijdag en zaterdag kan het in Nederland uit de lucht vallen en onze auto’s bedekken.

Dit is het perfecte moment om je auto te gaan wassen

Ben je een luie wasser, laat je auto dan vooral even staan tot na het weekend. Ben je zuinig op je auto, dan is het nu handig om je auto even goed te wassen en gelijk in de wax of een andere coating te zetten. Als het Saharazand niet de mogelijkheid krijgt om te hechten, dan is het makkelijker om het er straks weer af te wassen. En met een beschermlaagje zullen er minder snel krassen ontstaan.

Wat je straks niet moet doen

Het kan verleidelijk zijn om met een microvezel- of stofdoekje je auto af te nemen, maar doe dat maar niet. Het is beter om de auto nooit droog te wassen, want dan krijg je krassen. Spoel sowieso zoveel mogelijk zand eerst weg zonder borstels of doekjes, en als je toch gaat boenen, gebruik dan speciale autowashandschoenen en autoshampoo. Dit spul is ervoor gemaakt om zo min mogelijk kans op krassen te geven.

Saharazand, grote hagelstenen en een tornado komen je auto slopen, misschien

Nu ook mogelijk grote hagelstenen én een tornado in Nederland

Alsof Saharazand niet erg genoeg was

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)