Bij Mercedes en AMG zitten mensen die veel meer verstand hebben van het verkopen van auto’s dan jij en wij. Dus als zij zeggen dat een Mercedes-AMG C 63 S E Performance zónder V8 wel zal verkopen, dan moet je ze het voordeel van de twijfel geven. Of toch niet? Diverse dealers in Duitsland melden teleurstellende verkopen van de nieuwe AMG, wat geruchten aanwakkert dat de V8 terugkomt. Die geruchten helpt Mercedes nu definitief de wereld uit.

AMG-CEO Michael Schiebe bevestigt aan The Drive dat hij ‘definitief ontkent’ dat de V8-motor terugkomt naar de C-klasse en E-klasse. De grotere E-klasse krijgt als AMG trouwens een zes-in-lijn. ‘Ik praat niet graag over andere fabrikanten, maar het lijkt erop dat er nu veel meer prestatiehybrides op de markt komen. Of ze zijn tenminste aangekondigd’, onderbouwt hij. ‘Dus ik denk dat we gelijk hadden toen we zeiden: laten we die kant op gaan.’

Als er wel een V8 zou komen, zou AMG dat nog even stil willen houden

Het gerucht dat de V8-motor terugkwam naar de C- en E-klasse dook begin deze maand op. De reden van de comeback zouden de teleurstellende verkoopcijfers zijn. Als dat model nu in de maak zou zijn (wat dus niet zo is), dan zou het sowieso nog eventjes duren voordat ie uit zou komen. En als het toch wel zo blijkt te zijn, dan zou Mercedes het nu niet aan de grote klok hangen, want dan zou al helemaal niemand meer een viercilinder bestellen.

Mercedes-AMG staat dus achter de keuze om de 4,0-liter V8 uit de C-klasse te halen en er een motor in te leggen die de helft kleiner is. Over de verkoopkansen in Nederland valt nog weinig te zeggen. Momenteel staat er precies één op Nederlands kenteken, en dat is de demo van de importeur (die op dit moment in onze parkeergarage staat). We kunnen ons voorstellen dat klanten eerst een proefrit willen maken voordat ze bestellen, en dat is momenteel dus nog niet mogelijk in Nederland zonder exemplaren.

Advertentie

Reacties

  • Pg heeft op 23 augustus 2023 geschreven:

    Time to say goodbye……

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie