AMR: noem het maar het AMG van Aston Martin. Het staat, dat raadde je vast al, voor ‘Aston Martin Racing’. De speciale afdeling stelt zich tot doel om de modellen van de Britse fabrikant net even een tikkeltje sterker en meer circuitgeschikt te maken. Deze AMR Aston Martin Vantage, hun eerste creatie, is dan ook de krachtigste Vantage ooit – samen met de GT12.

Er worden in totaal 300 stuks geproduceerd: 200 met V8-motoren en 100 met een V12. De V8 heeft 486 pk en de V12 maar liefst 603 pk. Inderdaad: 30 pk meer dan de standaard Vantage S. Hiernaast mag je ook nog eens uitkiezen of je hem handgeschakeld wilt of ‘het rustiger aan wilt doen’ met schakelflippers.

Op de foto’s ziet het beestje er bijzonder smakelijk uit. AMR biedt dan ook genoeg keuze in aankleding en kleur. Het groene exemplaar hierboven is uitgerust met het zogeheten AMR Helo Pack (met een limoengroene streep en remklauwen). De witte AMR Aston Martin Vantage pronkt met de AMR Aero Kit: goed voor de nodige spoilers, splitters en allerlei racetechnieken. Hoe lichter, hoe harder, hoe beter.

Ondanks dat deze AMR al de zoveelste speciale editie is van de Vantage, gaat het toch niet vervelen. Al kijken we nog net iets meer uit naar een DB11 of Vanquish in AMR-uitdossing. Lijkt ons toch nog net iets interessanter.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)