Een tijdje terug werd de Apple-crashdetectie aangekondigd op de nieuwste iPhone en Apple Watch. Een handige feature die zomaar eens levens kan gaan redden, al lijkt de techniek op dit moment nog aan overgevoeligheid te lijden. Een Amerikaanse vrouw had namelijk haar twee dagen oude iPhone 14 in haar tasje opgeborgen toen ze in een achtbaan stapte. Later bleek dat de Apple-crashdetectie tijdens de rit zes keer alarm sloeg.

The Wall Street Journal schrijft dat de 39-jarige vrouw nietsvermoedend in de houten achtbaan genaamd Mystic Timbers stapte. In deze attractie klim je tot zo’n 33 meter hoogte en haal je 85 km/u. Tijdens de rit vindt de Apple-crashdetectie het nodig om zes keer naar de alarmnummer te bellen. De eigenaresse van de smartphone komt daar pas achter nadat het ritje erop zit.

In de rij voor de botsauto’s

Ze ziet op haar vergrendelscherm dat ze gemiste oproepen en voice mails heeft van de alarmcentrale met de vraag of alles wel goed gaat. Volgens WSJ stond ze net in de rij voor de botsauto’s toen ze de politie terugbelde met het geruststellend bericht dat er niets aan de hand was. Volgens het politierapport is er ook nog een eenheid naar de locatie van het ‘ongeval’ gestuurd. Die konden onverrichterzake weer terug.

We lachen er nu om – haha, domme nieuwe technologie – maar er zit natuurlijk ook een serieuze kant aan het verhaal. Als de crashdetectie van Apple echt zo gevoelig is, zullen politielieden vaker voor noppes opgeroepen worden. Voordat de iPhone alarm slaat, geeft hij je eerst tien seconden de tijd om te reageren, wat meestal zal voorkomen dat hij onnodig de politie belt. Maar niet als je toevallig in een achtbaan zit.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie