Veel autodidactische auto-experts (de jeugd zou ze haters noemen) op het internet beweren dat de Tesla Roadster onmogelijk in 1,9 seconden naar de 96 km/u kan sprinten.

Het voordeel van zo’n snelle acceleratietijd is dat je geen enorme testbaan nodig hebt. Een parkeerplaats achter de fabriek is genoeg. Dus de Japanse supercarfabrikant doet het eventjes voor met de Aspark Owl.

De remweg is trouwens net zo indrukwekkend – luttele meters voor het asfalt ophoudt, staat de Owl stil. Gelukkig maar: koolstofvezel is duur en de hypercar heeft er een boel van. Om warmte in de Hoosier-banden te krijgen, sjorren ze eerst de Owl vast voor een kleine burnout.

De Aspark Owl ga je waarschijnlijk niet veel zien. Er komen slechts 50 exemplaren en ze kosten zo’n 3,5 miljoen euro per stuk. De video geeft je dus een mooie indicatie hoe de Tesla Roadster (prijs: 215.000 euro) je straks achterlaat bij het stoplicht.

Video: Aspark Owl doet 0-96 in 1,9 seconden

Elektrische burnout

Reacties

  • Chris heeft op 22 februari 2018 geschreven:

    Wel een zeer amateuristisch ogend geval, er zitten niet eens echte ruiten in. Wie gaat 3,5 miljoen voor betalen als je voor die prijs 6 Tesla roadsters kunt kopen die minstens even snel izijn.

    Reageer
  • Haye Mellema heeft op 19 februari 2018 geschreven:

    Wat krijg je als je de voorkant neemt van een HotWheels twin mill en de achterkant van een Aston Vantage GT12? Een Aspark Owl!

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear