‘De wereld zou een interessantere plek zijn als er meer mensen waren die over opwindende dingen nadenken,’, legt Masanori Yoshida, directeur van Aspark, uit. Die uitspraak is een goede verklaring voor hun toch wel zeer opwindende creatie. Een volledig elektrische hypercar met vleugeldeuren die van 0 naar 100 km/u gaat in 1,9 seconden. De prijs van de Aspark Owl is nu bekend. Ze gaan maar 50 exemplaren bouwen van deze snelle hypercar waar twee personen in passen.

De prijs van de Aspark Owl is 2,9 miljoen euro, exclusief Nederlandse belastingen. Zoals bij de meeste auto’s in deze categorie, kan hij volledig aangepast worden aan de wensen van de eigenaar. De Owl wordt gebouwd in samenwerking met Manifattura Automobili Turin (MAT). Dat is hetzelfde bedrijf dat werkte aan projecten als de New Stratos en Apollo Intensa Emozione. Kleine kanttekening: Aspark wilde de specificaties en cijfers op het gebied van vermogen nog niet officieel bevestigen.

Het bedrijf maakt het productiemodel van de auto volgende week op de Dubai Motor Show bekend. Aspark kluste in de afgelopen maanden nog flink aan de auto en er zou een hoop anders moeten zijn dan in 2017, toen de auto voor het eerst getoond werd. Wat we weten, is dat de Owl een carrosserie van koolstofvezel krijgt, plus vier elektromotoren, een torque vectoring-systeem, een ‘exclusieve’ accu en een handgemaakt ‘premium’ interieur. ‘We zullen onze missie nooit opgeven en we blijven opwindende projecten als de Owl produceren’, voegde Yoshida nog toe.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie