Aston Martin discrimineert overduidelijk niet – het maakt ze niet uit of jij verkoper bent van linksdraaiende yoghurt van vertroetelde koeien in flessen van uit de zee gewonnen plastic, of een kwaadaardige genie die ervan droomt de volledige mensheid weg te vagen vanuit een inactieve vulkaan: ze willen jou een mancave aanbieden.

Het nieuwste project heet Aston Martin Automotive Galleries and Lairs, waarbij het laatste woord uiteraard de persoon met diabolische plannen aanspreekt – zoals een Dr. Evil. In het kort: het automerk kun je nu ook inhuren om voor jou de ultieme mancave te ontwerpen en te bouwen, met jouw geliefde auto als middelpunt.

Volgens Marek Reichman, de Chief Creative Officer bij Aston, is de garage voor een autoliefhebber net zo belangrijk als de rest van het huis. Met zijn team kunnen aspirant huiseigenaren hun autocollectie in het interieurontwerp integreren of juist de nadruk leggen op hun bolides. Ze gaan een stuk verder dan een roldeur in de woonkamer en vier glazen wanden.

Aston Martin zet zijn eigen designteam in en haakt gerenommeerde architecten aan om de ultieme mannengrot te ontwerpen, eventueel inclusief entertainment zoals een racesimulator. Volgens Reichman is het mogelijk om Aston Martin een volledig huis te laten ontwerpen. Aston maakte alvast een aantal James Bond-waardige voorbeelden.

Wat dacht je van een ondergrondse mancave waarbij een Aston Martin Valhalla in een soort rond aquarium staat (haaien met lasers niet meegeleverd)? Of een indoor vijver met een rotsformatie waarbij je auto lijkt te drijven? Of een garage onder de grond waarbij je via een spiraal naar beneden rijdt, waarbij water als omheining dient.

Reacties

  • Chris heeft op 16 augustus 2019 geschreven:

    Aston Martin is zwaar verliesgevend, maar denkt nog steeds genoeg rijke clientele te hebben die hun geld aan hun waanzinnige projecten willen uitgeven. Ik ben benieuwd hoe lang dat nog duurt.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear