Aston Martin heeft eindelijk het kleine broertje van de Valkyrie gedoopt. De RB-003 heet nu officieel de Aston Martin Valhalla. Jep, Noorse mythologie blijft de toon zetten.

De traditie wordt voortgezet

Ook wordt de traditie van ‘het vernoemen van auto’s met de letter V’ voortgezet. Je weet wel, Valkyrie, Vanquish, Vantage… Tot onze grote teleurstelling heeft Aston Martin de Valhalla niet ‘Val Kilmer’ heeft gedoopt, of ‘Valar Morghulis’. We houden hoop.

De Aston Martin Valhalla is een serieus apparaat, met technieken en snufjes van de Aston Martin Valkyrie, die over een paar jaar mee gaat doen met Le Mans.

Verwacht veel aerodynamische prestaties van de lichtgewicht Valhalla, en een twin-turbo V6-benzinemotor met elektrische ondersteuning. Op de cijfertjes over het vermogen en de prestaties van de Aston Martin Valhalla moeten we nog eventjes wachten, maar verwacht dat ze pittig zullen zijn.

Noorse mythes blijven van invloed met de Aston Martin Valhalla

Van de Aston Martin Valhalla worden slechts 500 stuks geproduceerd, in dezelfde fabriek als de andere middenmotor van Aston, de nieuwe Vanquish – klaar om de strijd aan te gaan met Ferrari en McLaren.

Opperchef van Aston, Andy Palmer, vertelt dat ‘de namen van de Aston Martin modellen altijd veel aandacht trekken. Dat doen ze omdat ze een bepaalde emotie opwekken of een verhaal vertellen.’

‘De Noorse Mythologie bevat zoveel krachtige verhalen dat het onmogelijk was om de AM-RB 003 te laten afwijken van het thema van de Valkyrie.’ Het vernoemen van je baby-middenmotor circuitmonster naar een mythische hal van gesneuvelde Asgaardse strijders, blijft best cool. ‘Valar Morghulis’ daarentegen is veel cooler. Onthoud het, Aston.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)