De Aston Martin Vantage V8 is niet direct een auto die om tuning of andere modificaties vraagt, maar toch hebben de tuners van het Duitse Mansory er zich aan gewaagd.

En we moeten eerlijk zeggen dat ze dat met enige smaak hebben gedaan. Voor Duitsers, dan. Mansory heeft een reeks accessoires van carbonfiber ontwikkeld, en ook wat spulletjes om de coolste coupé van dit moment nog wat vlotter te laten rijden.

Eerst het uiterlijk maar eens. De knalgele lak past om te beginnen perfect bij zwarte 20 inch velgen. Verder zien we allerlei spoilers, een diffuser en een andere uitlaat en een andere grille. Onder de extra geventileerde motorkap komt een harnas van carbonfiber voor de motor tevoorschijn. Ook de lederen bekleding in het interieur is verfraaid, wat ook geldt voor het stuurwiel, de aluminium pedalen en de dorpellijsten. Zoals gezegd, Mansory heeft zeker niet overdreven.

Afgezien van een ander uitlaatsysteem is de V8 van de Vantage verder ongemoeid gelaten. Wel zijn stuggere schokdempers gemonteerd, terwijl het standaard remsysteem werd vervangen door stevige Brembo remklauwen. En wat die velgen betreft, die worden omlijst door enorme banden met een breedte van 295 mm achter en 255 mm voor. Dat zijn nog eens maten.

Reacties