Komt er ooit een einde aan de hoeveelheid verschillende versies van de Aston Martin Vantage? Voorlopig niet, zo blijkt, en dat vinden we helemaal niet erg.

Dit is namelijk de meest extreme variant tot nu toe: de V12 Vantage S. Hij biedt precies wat je denkt: meer poweeeer. Daarnaast onderscheidt ie zich door een koolstofvezelen grille, zwarte carrosseriepanelen (het dak, een deel van de achterklep) en gesmede tienspaaks velgen. Hij ziet er angstaanjagend uit.

De V12 S vervangt de 'normale' V12 Vantage, net als de Rapide S dat bij de Rapide deed. Helaas moeten we daar een kanttekening bij plaatsen: waar de V12 Vantage nog te bestellen was met een handgeschakelde zesbak, doet de S het altijd met een Sportshift III gerobotiseerde bak. En zo lijkt ook Aston Martin langzaam afstand van de good old manual te gaan nemen. Het is treurig.

Kijk echter even naar deze cijfers en wees onmiddellijk weer blij: 573 pk, 620 Nm, 330 km/u. Nog steeds uit een 6,0-liter V12, nog steeds zonder turbo's of andere fratsen. Er is een snellere stuurratio (15:1) en een nieuwe Servotronic stuurbekrachtiging, die tevens reageert op de Normal-, Sport- en Track-knoppen waarmee je het nieuw beschikbare adaptieve onderstel kunt instellen. Er is een koolstofvezelpakket waarmee je het interieur kunt opdoffen, evenals alcantara en twee soorten leer. En er is een uitlaatsysteem dat is afgeleid van dat van de One-77, voor nog meer oorverdovend engelengebulder.

Laten we naar dat laatste vooral even gaan luisteren.

 


Advertentie

Reacties

Advertentie