Geloof het of niet, maar ze zijn er: mensen die een Aston Martin DB11 ‘niet zo mooi’, ‘te modern’ of ‘hetzalmisschienwelwennenmaardatdoethetnogniet’ vinden. Die nog lang niet klaar waren met het ’47 variaties op het thema DB9′-design van de laatste decennia. Daar kunnen we ons best het een en ander bij voorstellen. Aston Martin zelf gelukkig ook. Daarom is er altijd nog de Vanquish. En die heeft nu een stevige update gekregen: dit is de Aston Martin Vanquish S!

Wat is er anders aan die Aston Martin Vanquish S?

Het is, zoals elke Aston die een S op het eind van zijn naam heeft, een extra sportieve versie. Dat gaat natuurlijk niet zonder extra pk’s. Men is eens met de (in de basis inmiddels stokoude) zesliter V12 om de tafel gaan zitten. Die heeft zich bereid verklaard voortaan 27 pk méér te leveren, wat het totaal op een mooi afgeronde en makkelijker te onthouden 600 brengt. De versnellingsbak (een achttraps automaat) schakelt sneller, maar gedraagt zich volgens Aston Martin op lage snelheden juist netter. Of, zoals de Britten zo mooi zeggen, ‘met meer raffinement’. De afstemming van het onderstel is uiteraard straffer, maar blijft volgens Aston comfortabel. Soort van, dan.

Voor dat extra vleugje klasse en elegantie hoef je bij het uiterlijk niet aan te kloppen. Zo zijn er opeens vier uitlaten, een enorme koolstofvezel diffusor achter, een splitter onder de voorbumper van hetzelfde materiaal, dat je ook weer terugvindt rond de roostertjes in de motorkap. Het komt op ons allemaal wat tunerig over, maar ach. De Aston Martin Vanquish S is verder van zo’n tijdloze schoonheid – hij kan het hebben.

 

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie