‘We nemen onze Vanquish naar een nieuwe vorm’, schrijft Ian Callum op Instagram. Binnen 24 uur haalt het berichtje bijna tweeduizend likes op de afbeelding wordt bedolven onder lovende reacties. Deze Aston Martin Vanquish Shooting Brake is ook duimpje omhoog waard. Wat een plaatje is het, niet waar? Nu moeten we designer Ian Callum nog overtuigen het ding te gaan bouwen.

De Vanquish werd in 2001 gepresenteerd als de opvolger van de Virage. De auto werd getekend door Ian Callum, die toen de baas was van TWR Design. De ontwerper heeft de Vanquish nooit echt helemaal losgelaten. Een paar jaar geleden besloot hij zijn oude ontwerp te herzien. Met zijn nieuwe bedrijf restaureerde én verbeterde hij oude exemplaren van de Vanquish. Deze noemt hij Vanquish 25.

Andere Vanquish van Callum

Deze restomod kreeg niet alleen andere koplampjes en een bredere spoorbreedte. Ook het vermogen van de 5,9-liter V12-motor werd opgekrikt. De twaalfcilinder produceert in originele staat 467 pk. In de Vanquish 25 van Callum klimt het vermogen naar 588 pk. Dit klinken als prima specificaties voor een eventuele Shooting Brake.

Maar alleen het monteren van nieuwe onderdelen is blijkbaar niet genoeg. Callum droomt blijkbaar ook aan een nog grondigere verbouwing. Voor nu blijft het bij een schets van de Aston Martin Vanquish Shooting Brake, maar wellicht als genoeg klanten zich melden, dat hij echt exemplaren gaat bouwen. En anders kun je altijd voor de Vanquish Shooting Brake van Zagato gaan.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)