De Aston Martin Vantage-grille blijft een dankbaar onderwerp van discussie. De huidige generatie van de kleine Aston ligt, laten we zeggen, anders op het netvlies dan zijn illustere en beeldschone voorganger. Aston Martin deed zelf al een poging om de boel iets te sussen toen ze eerder dit jaar de Vantage Roadster met herzien front presenteerden. En nu komt de Britse start-up Revenant met een volledige nose job die, het moet gezegd, lang niet gek uitpakt.
Revenant denkt dat er een markt bestaat voor een iets traditioneler ogende Aston Martin Vantage. Een auto die qua looks dichter bij zijn voorganger komt. Vorig jaar lieten ze er wat digitale tekeningen van zien, maar inmiddels hebben ze de voorbumper geproduceerd en op een echte Vantage gezet. Het bedrijf meldt dat het paneel beschikbaar is in een ‘lichtgewicht composietmateriaal’ (glasvezel dus) of in het duurdere koolstofvezel. Daarnaast kun je kiezen voor de donkere spijlen of iets opvallender glimwerk in de grille.

Is de nieuwe Aston Martin Vantage-grille functioneel?

Nee, het is een puur cosmetische aanpassing. De Aston Martin Vantage-grille van Revenant doet niets voor de downforce en schijnt dezelfde koelcapaciteit toe te laten als het origineel. Ook het gewicht is nagenoeg gelijk. Het is dus enkel bedoeld voor een meer ‘klassieke’ look. Maar als je dat net iets te simpel vindt, brengt Revenant ook met liefde wat lippenstift op de randjes om de grille aan. Zo heb je een moderne interpretatie van de oudere special-edition N430 en V12 Vantage S. Zin om zelf met kleurtjes te experimenteren in de configurator van Revenant? Dat kan hier. Doe je best (of juist niet), en deel je meest wanstaltige creaties gerust met ons op social media. Wij hebben al een aardige poging gedaan, al zeggen we het zelf – zie hieronder…

Reacties

  • Chris Jansen heeft op 13 juni 2020 geschreven:

    Geef mij de vorige generatie maar, die was bloedmooi, deze kan ik nog steeds niet fraai vinden als coupé, de cabrio ziet er wat beter uit.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)