Audi heeft het doek van de nieuwe A5 Cabriolet getrokken. En zoals gebruikelijk bij de Duitse fabrikant gaat ook de zomerse A5 met een stoffen kap door het leven. Waarom? Dat vinden ze in Ingolstadt eleganter.
 
Zo’n dakconstructie heeft ook als voordeel dat ie redelijk licht is en compact kan worden opgevouwen. De achtersteven blijft zodoende in balans. De cabrioletkap opent in 15 en sluit in 17 seconden en dat kan rijdend tot een snelheid van 50 km/u. Een windschot is standaard. Het is niet te geloven! Nog niet eerder vertoont in een softtop cabrio is de verwarming van de hoofdruimte en in de kap geïntegreerde LED-verlichting voor de achterpassagiers.
 
Voor de aandrijving is er keuze uit drie benzine- of twee dieselmotoren. Te beginnen met een 2.0 TFSI met 180 pk en voorwielaandrijving. Diezelfde motor is er ook met 211 pk en desgewenst te bestellen als Quattro. Bij de A6 is de 3.2 V6 vervangen door de 3.0 TFSI, maar het ‘oude beestje’ komt wel beschikbaar in de A5 Cabriolet. Wel zijn er de nodige aanpassingen doorgevoerd. De 3.2 V6 FSI-motor levert voortaan 265 pk. Dieselen kan alleen met zescilinders, een 2.7 en 3.0 TDI.
 
Uiteraard ontbreekt de S5 Cabriolet evenmin met de 333 pk sterke 3,0-liter V6-krachtbron voorzien van een compressor. Via een zeventraps S tronic-transmissie vloeien de aandrijfkrachten naar alle vier de wielen. Resultaat: 0-100 km/u in 5,6 seconden en een topsnelheid van 250 km/u. Interesse in deze nieuwe cabrio? Nog even geduld tot het tweede kwartaal volgend jaar. De S4 volgt pas in het derde kwartaal.

Reacties