Tango Blauw, dat is de kleur die je ziet op de Audi RS 5-facelift. Samen met de nieuwe kleur Turbo Rood zijn de twee nieuwe lakjes de belangrijkste wijzigingen bij de vernieuwde RS 5. De belangrijkste niet-wijziging is de motor. Dit is geen diesel geworden, zoals bij de S-broertjes van het model, maar nog altijd de vertrouwde V6 met 450 pk en 600 Nm.

De Audi RS 5-facelift omvat zowel de Coupé als de Sportback. De grille werd breder en platter zodat het uiterlijk dichter tegen dat van de RS 6 aankruipt. Verder wijzigde het merk hier en daar wat luchtinlaten en lijnen om het geheel een agressiever voorkomen te geven. Je kunt het Audi-logo nu zwart laten spuiten in de fabriek. Het MMI-scherm groeide naar 10,1 inch.

De 2,9-liter biturbo V6 zorgt voor een 0-100-tijd van 3,9 seconden voor beide RS-modellen. De topsnelheid is 280 km/u met de juiste opties. De vierwielaandrijving is permanent en een achttraps automaat doet altijd het schakelwerk. Vink vooral het sportdifferentieel aan voor op de achteras. De prijzen van de Audi RS 5-facelift volgen nog. In het eerste kwartaal van 2020 komt ie naar Nederland.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)