Tweederde van de Audi A6-klanten rijdt ‘t liefst benzine. Daarom is het vreemd dat de A6 sinds zijn introductie in februari niet leverbaar was met benzinemotoren. We mochten wel al in de A6 45 TFSI rijden, maar kopen? Doe niet zo mal. De reden van het uitstel is niet helemaal bekend, maar vermoedelijk liet een rode stempel van de WLTP zijn nare gezicht zien in Ingolstadt.

De Audi A6 45 TFSI is nu dan toch te bestellen. Voorin ligt een oudgediende: de 2,0-liter TFSI-motor die de Volkswagen Groep werkelijk overal in legt. Van Volkswagen Golf GTI tot Skoda Superb en nu dus ook de A6. In de Audi produceert ie 254 pk, waardoor de sedan in 7 seconden naar de 100 km/u accelereert. De topsnelheid is 250 km/u

Audi A6 45 TFSI krijgt elektrohulp

De 2.0 TFSI wordt bijgestaan door een lichte elektrificatie van 48 volt. Het systeem wint energie terug bij het remmen en verlaagt het brandstofverbruik met zo’n 0,3 liter per 100 kilometer. Standaard is de Audi A6 45 TFSI voorzien van een automaat. Vierwielaandrijving is een optie.

De Audi A6 45 TFSI kost minimaal 65.860 euro voor de sedan. De Avant-variant (dat is grappig, want Volkswagen-stationwagens heten variant) kost ten minste 69.260 euro.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie