Wil je wel de voordelen van een SUV, maar niet de scheve blikken van de buren? Kijk dan even naar de nieuwe Audi A6 Allroad. Je krijgt de extra bodemspeling, het stoere uiterlijk, maar dan zonder het bonkige voorkomen. En met de topmotorisering kun je ‘m geenszins langzaam noemen.

De Audi A6 Allroad is eigenlijk een S6 Allroad

De Audi A6 Allroad is leverbaar met drie 3,0-liter V6-dieselmotoren. De minst krachtige produceert 231 pk. Voor meer power kun je kiezen voor de variant met 286 pk. De topper krijgt dezelfde motor als in de Audi S6 ligt, ook een V6-diesel met 349 pk en 700 Nm. Deze gaat in 5,2 seconden naar de 100 km/u en topt op 250 km/u.

De Audi A6 Allroad staat 45 millimeter hoger dan een reguliere A6 in de offroad-modus. De optionele adaptieve luchtvering laat de koets op de snelweg 15 millimeter zakken voor minder luchtweerstand. Je kunt de Allroad uitrusten met 18- tot 21-inch velgen.

Niet alleen de kunststof wielkasten beschermen de Audi A6 Allroad tegen butsjes. De hellingshoekassistent houdt de zijwaartse hoek van de auto in de gaten en als de bestuurder te ver gaat en dreigt om te kukelen, remt de auto bij zodat hij niet verder kantelt.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)