Je hoort in de zomer veel over stukken woud die getroffen worden door bosbranden, maar ook op de weg kan een wout last hebben van brand. De brandweer van Renkum en Heelsum moest dinsdagavond uitrukken voor een autobrand langs de snelweg. Het bleek te gaan om een Audi A6 van de politie die ogenschijnlijk spontaan in brand was gevlogen. Het Snel Interventievoertuig (SIV) was niet meer te redden.

De Audi A6 van de politie brandde uit op de snelweg A50. Er raakte niemand gewond en ‘de agenten konden nog net op tijd de meeste spullen uit hun auto halen’, zo meldt de brandweer. De Brandweer Renkum/Heelsum meldt aan TopGear dat de oorzaak waarschijnlijk een technisch probleem is. De Audi had volgens de brandweer al een olielekkage, wat de oorzaak van de brand zou kunnen zijn. Als olie bijvoorbeeld op de hete uitlaat of hete turbo komt, dan kan het snel gaan.

De afgefikte Audi A6 is een ouder model

Aan de velgen te zien gaat het om een politie-Audi A6 van de eerste lichting. Deze generatie A6 wordt gaandeweg vervangen door de Audi A6 van de nieuwste generatie. De Audi die je hier ziet had 272 pk (brand doet meestal geen wonderen voor het vermogen) en de nieuwe generatie perst 286 pk uit een 3,0-liter V6-dieselmotor. Wel draagt de Audi A6 op de foto de nieuwe bestickering, die sinds 2019 gefaseerd wordt uitgerold op alle bestaande en nieuwe voertuigen van Nederlandse hulpdiensten.

Advertentie

Reacties

 • Bas says at 22 december 2021:

  Sprak laatst twee dienders die jaloers naar mijn V70R keken en mijmerend zeiden: “dat waren nog eens auto’s meneer, neemt desal niettemin weg dat ook u zich aan de snelheid moet houden”

  Reply
 • Bart says at 4 december 2021:

  We weten allemaal dat deze politie wagens aangepast zijn met extra electronica en bedrading enz. Moet maar een + draadje bloot komen op verkeerde plaats …

  Reply
 • Sracerr says at 4 december 2021:

  Hoe corruptie kan oplichten via een onbetrouwbaar en veel te duur vervuilend hok.

  Reply
 • Balenduk says at 3 december 2021:

  Ik geloof hier niks van. Is dit een vaak voorkomend scenario bij deze audi a6’en?.. Komop man wtf. Ik heb vaak auto’s met olie lekkage tot vol vermogen gereden met een te hete motor. Nog nooit is eentje spontaan in brand gevlogen. Of het zal een fabrieks zwarte eend moeten zijn

  Reply
 • Peter says at 3 december 2021:

  Waarom rijd de overheid met vervuilende diesels.

  Reply
 • Aidapp says at 2 december 2021:

  Terug gaan naar de Porsche 👌🏼

  Reply
 • Jan says at 2 december 2021:

  Ze gaan de betrouwbare Volvo,s nog missen. Maar ja inkopers zijn wispelturig😝

  Reply
 • Witchd0ctor says at 2 december 2021:

  Krijgen alle auto’s die extra optie?

  Reply
 • Thierry says at 2 december 2021:

  Haha, die EVs toch…
  Oh nee wacht, het is een dinosapslurper….😯
  Die zijn toch brandveilig????

  Reply
 • Poll says at 2 december 2021:

  Na mankementen als een hoog olieververbruik,kapotte dsg bakken,en verrotte waterpompen nu ook al een extra optie?
  Bij snelheden hoger dan 160 km/h gaat er dus meer branden dan alleen het motorstoringslampje

  Reply

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie